We hebben geen seks meer

Het is lastig als jullie wensen in een relatie verschillen. Onderstaand een verhaal van een cliënt die in een soortgelijke situatie zit.
Ik zit met een kwetsbare vraag en hoop dat je mij ermee kan helpen.

Mijn vriend en ik hebben nu 4 jaar een relatie. Alles gaat op zich goed. We houden zielsveel van elkaar en alle praktische dingen lopen goed. natuurlijk hebben we soms ook wel eens behoorlijke discussies maar dat is volgens mij gezond.

Nu het probleem: We hebben geen seks meer. We hebben hierover gesproken en het is niet dat we elkaar onaantrekkelijk vinden maar onze relatie is veranderd. Voor dat wij samen waren zijn er vele meiden voor mij geweest en ik heb ook een paar korte relaties gehad. Nu was dit altijd lust en toen we 4 jaar geleden bij elkaar kwamen was dat genoeg. Nu helaas niet meer we zoeken de passie en intimiteit in onze seksuele relatie.

Intimiteit is er genoeg, we kroelen en kussen veel. Helaas houd het hier dan mee op.

De concrete vraag: Hoe trek je de intimiteit door in het seksuele stuk van je relatie?

Ik ben benieuwd of je tips hebt of dit probleem herkend.

Mijn advies

Je bent zeker niet de enige die vragen heeft over dit onderwerp. In de praktijk zie ik vaak stellen of individuen die hun partner nog steeds geweldig vinden, maar de seks is tot een minimum beperkt geraakt. Seks met iemand van wie je houdt is vaak ook anders dan seks voor de lust. Bij lust wil je iemand veroveren.

In een relatie ontstaan vaak een bepaalde veiligheid en vertrouwdheid waardoor dat spannende wat bij seks en seksuele aantrekkingskracht komt kijken kan veranderen. Het kan dan ook heerlijk zijn om samen na een relaxte avond in bed te kruipen in plaats van nog wilde avonturen op de keukentafel te hebben. Een liefdevolle kus komt dan in plaats van die fijne vrij partij.

Seks is dus iets om aan te blijven werken samen. Probeer elkaar weer eens te verleiden, denk samen terug aan spannende vrij partijen van het begin van de relatie, kijk samen een opwindende film, doe weer je best om niet alleen maar het fijn te hebben, maar elkaar ook weer te veroveren. Succes!

Kijk ook even op de algemene pagina over relatietherapie op mijn site.

Contact met psycholoog Rotterdam

Psychologen Nederland is te bereiken op 010 307 0091 voor een vrijblijvend advies. Dus zoek jij antwoord op vragen omtrent jouw klachten of behandelmogelijkheden? Bel dan met één van onze professionals. Zij kunnen je telefonisch ondersteunen in het maken van een keuze. Een afspraak kan je direct laten inplannen, zonder wachtlijst, en kan je weer vooruit!