Relatietherapie Rotterdam bij de relatietherapeut

Ruzie maken is gezond en elke relatie brengt spanningen met zich mee. Maar wat als de relatie eigenlijk niet veel meer inhoudt dan dat? Als je samen geen uitweg ziet om die spiraal te doorbreken? Als je allebei wenst dat de relatie weer liefdevol is maar beide niet weet hoe dit te bereiken? Dan biedt relatietherapie zeker uitkomst.

Relatietherapie is bedoeld om de problemen in jullie liefdesrelatie op te lossen. Zodat jullie weer verder kunnen. Samen.

Hoe werkt het?

Elke relatie is uniek en daarom bieden wij geen kant en klare oplossingen. De basis voor het doorbreken van een negatieve spiraal in jullie relatie, is jullie motivatie. Jullie wil om weer samen liefdevol in de relatie te staan.

Eerst brengen we bij Relatietherapie Rotterdam samen de problemen in de relatie in kaart. We zoeken oorzaken en oplossingen. Soms kan het gebeuren dat er onverwacht dieperliggende oorzaken boven komen. Een depressie, een burnout of bijvoorbeeld een onverwerkt trauma bij één van jullie. Ook daar besteden we dan aandacht aan.

Relatietherapie heeft als doel:

betere onderlinge communicatie, een open manier van omgaan met elkaar zodat jullie relatie weer plezier oplevert in plaats van verdriet, eenzaamheid en uitzichtloosheid.

Relatietherapie Rotterdam: de laatste strohalm?

In de praktijk komen stellen bij mij als laatste redmiddel voor hun relatie. De partners hebben het al bijna opgegeven en staan eigenlijk op het punt van uit elkaar te gaan. Dus feitelijk is relatietherapie helaas vaak de laatste strohalm.

Dat is betreurenswaardig want hoe langer men wacht, hoe dieper de problemen zich nestelen. Relatie therapie kan ook voorkomen dat een stel in een relatiecrisis belandt. Tijdig signaleren van problemen binnen de relatie kan verdiepend en verhelderend werken. Bovendien blijft emotionele schade dan beperkt.

Contact met relatietherapeut Rotterdam

Psychologen Nederland is te bereiken op 010 307 0091 voor een vrijblijvend advies. Dus zoek jij antwoord op vragen omtrent jouw klachten of behandelmogelijkheden? Bel dan met één van onze professionals. Zij kunnen je telefonisch ondersteunen in het maken van een keuze. Een afspraak kan je direct laten inplannen, zonder wachtlijst, en kan je weer vooruit!