Therapie bij psychologen

Ik? Een psycholoog nodig?

Als je je niet lekker voelt ga je naar de huisarts en die kan je vaak verder helpen. Maar soms blijf je je niet lekker voelen. Van binnen, in jezelf. Psychologen kunnen je hierbij helpen.

Hoe gaat het in zijn werk?

In een intakegesprek maak je kennis met een psycholoog. Je vertelt wat er aan de hand is en de psycholoog legt uit hoe een traject er uit kan zien en of het wel zinvol is voor jouw situatie. Op basis van de intake bepaal jij of je een goed gevoel hebt met de psycholoog en of je een traject aan wilt gaan.

Als je ervoor kiest het te doen, dan is er meer informatie over je achtergrond nodig.

Psychologen wil meer weten over je levensomstandigheden en je levensgeschiedenis. Daarna begint de behandeling. Het hangt van de klacht en de persoon af of zo’n behandeling kortdurend is, of dat er een diepere langer durende behandeling nodig is. Je werkt zelf actief mee tijdens de afspraken en soms ook tussendoor met huiswerkopdrachten.

Een individueel gesprek bij psychologen duurt meestal tussen de 45 en 60 minuten. Overige gesprekken kunnen langer duren.

Wat kan je verwachten?

In veel gevallen is je klacht verdwenen na de behandeling. In sommige gevallen is de klacht niet helemaal weg, maar weet je hoe je er mee om moet gaan en heb je handvatten gekregen om er zo weinig mogelijk last van te hebben.

Je kunt in zijn algemeenheid wel zeggen dat de meeste mensen zich na een psychologische behandeling beter voelen dan ervoor. Doordat ze meer zelfvertrouwen hebben, een andere kijk op de problemen, betere sociale contacten, een andere manier van praten of meer begrip tussen de partners. Garanties worden er niet gegeven, aangezien het resultaat van een traject valt of staat met je persoonlijke inzet, toewijding en de motivatie om aan jezelf te werken.

Contact met psycholoog Rotterdam

Psychologen Nederland is te bereiken op 010 307 0091 voor een vrijblijvend advies. Dus zoek jij antwoord op vragen omtrent jouw klachten of behandelmogelijkheden? Bel dan met één van onze professionals. Zij kunnen je telefonisch ondersteunen in het maken van een keuze. Een afspraak kan je direct laten inplannen, zonder wachtlijst, en kan je weer vooruit!