Heeft het zin om in relatietherapie te gaan?

Het is lastig als jullie wensen in een relatie verschillen. Onderstaand een verhaal van een cliënt die in een soortgelijke situatie zit.
Heeft het zin om in relatietherapie te gaan als een van beide er geen heil meer in ziet? Mijn man wil er voor gaan, maar bij mij is al het gevoel weg en denk ook niet dat dat nog terug zal komen. Heeft het dan zin om in therapie te gaan?

Mijn advies

Een therapeut kan je gevoelens niet terugbrengen. Wel kun je door een aantal gesprekken helderheid krijgen. Misschien kun je op een goede manier verder samen. Mocht dit niet het geval zijn, dan is de zorg voor elkaar belangrijk. Vaak blijven mensen zo lang met een gebroken hart zitten of andere dingen die niet opgelost of uitgepraat zijn, meer dan nodig.

Als je elkaar de moeite waard vind en het goed met elkaar voor hebt, maar er samen niet goed uitkomt, zou ik wel gaan praten. Kijk ook even op de algemene pagina over relatietherapie op mijn site.

Contact met psycholoog Rotterdam

Psychologen Nederland is te bereiken op 010 307 0091 voor een vrijblijvend advies. Dus zoek jij antwoord op vragen omtrent jouw klachten of behandelmogelijkheden? Bel dan met één van onze professionals. Zij kunnen je telefonisch ondersteunen in het maken van een keuze. Een afspraak kan je direct laten inplannen, zonder wachtlijst, en kan je weer vooruit!