Stress en burnout therapie bij Psycholoog Rotterdam

De kenmerken van burnout

“Ik voel me gewoon niet lekker…” Mensen die burnout blijken te zijn herkennen hun klachten wel maar koppelen die vaak niet aan het ziektebeeld ‘burnout’.

Een burnout sluipt er langzaam in. Je ervaart vermoeidheid, geheugenverlies, je slaapt slecht en je bent emotioneel labiel. Dit zijn typische burnout klachten waarvan mensen vaak denken: ‘dit hoort er nu eenmaal bij, ik ben druk op het werk en de nachten zijn te kort’. Je raakt aan je klachten gewend, weet eigenlijk niet eens meer wanneer ze ontstaan zijn en op een uitputtende manier glij je ongemerkt verder weg.

Totale uitputting

Deze vorm van vermoeidheid put je psychisch en lichamelijk uit:

  • Je vervreemdt van jezelf
  • Twijfelt aan je eigen kunnen
  • Je sluit je af van je werk en je sociale omgeving
  • Je trekt je terug in jezelf
  • Alles voelt zwaar en als een verplichting

Je bent burned out.

Burnout behandeling bij Psycholoog Rotterdam

De basis van je kracht om te herstellen is je energiebalans.

De eerste stap is dan ook om je energiebalans weer op orde te krijgen. We kijken naar dosering, actieve en passieve ontspanning en de balans tussen energiegevers en -nemers. Je leert o.a. stress herkennen, ‘nee’ te zeggen en voor jezelf op te komen.

Veel mensen met vermoeidheidsklachten zijn hoogsensitief, dat betekent dat je de wereld heftiger ervaart en ook stressgevoeliger bent. Ook daar besteden we uitgebreid aandacht aan.

Bij behandeling van burnout klachten kijken we vanuit psychologisch én fysiek standpunt naar het klachtenpatroon, de oorzaken en werken we aan herstel.

Online therapie – in je eigen tijd en tempo
Burn out klachten kunnen goed behandeld worden met online therapie, dit kan je helemaal in je eigen tijd en tempo doen, met je eigen online therapie.

Contact met psycholoog Rotterdam

Psychologen Nederland is te bereiken op 010 307 0091 voor een vrijblijvend advies. Dus zoek jij antwoord op vragen omtrent jouw klachten of behandelmogelijkheden? Bel dan met één van onze professionals. Zij kunnen je telefonisch ondersteunen in het maken van een keuze. Een afspraak kan je direct laten inplannen, zonder wachtlijst, en kan je weer vooruit!