Het verdriet wordt juist groter…

Het is lastig als je verdriet in een relatie steeds groter wordt en je hebt het gevoel dat het niet meer te stoppen is. Onderstaand een verhaal van een cliënt die in een soortgelijke situatie zit.

Het begon voor mij in augustus 2013, ik had het idee dat mijn man via de telefoon contact had met een ander. Dit door het vreemde telefoongedrag.

Dit gevoel bleef, en ik wist bijna zeker dat er iets niet klopte. Dit mede doordat zijn gedrag naar mij toe ook veranderde. Ik heb hem hier een aantal keren naar gevraagd, maar het antwoord wat ik kreeg was boos: “Waar haal je die idiote gedachtes vandaan!!”. Toen ik 35 weken zwanger was ben ik erachter gekomen dat mijn man seksuele contacten had met een andere vrouw. Ik besloot hem een kans te geven.

Tot een oud klasgenootje (24) mij zo’n 2 weken later kwam vertellen dat hij haar om dates heeft gevraagd. Ik ging kapot, de grond zakte onder mijn voeten vandaan.. Die avond ben ik ook even weg geweest, om alleen te zijn, en na te denken. Ik weet er niet mee om te gaan, en het vertrouwen is er niet. Als hij weg gaat ben ik bang dat hij naar een ander gaat, en als hij de hele avond op zijn telefoon zit ben ik bang dat hij weer bezig is met een ander.

Concrete vraag: Ik ben er kapot van. Hoe kan ik hiermee omgaan? Wat raden jullie mij aan?

Mijn advies

Wat een verdriet moet je voelen als de man van wie je houdt, je zo bedrogen heeft. Ik kan me ook voorstellen dat je af en toe boos bent en dat je vooral niet meer weet wat je moet doen. Je hebt hem al meerdere kansen gegeven, maar elke keer werd je vertrouwen weer geschaad. Je vertrouwen is dan nu ook 0.0 en elke keer als hij ook maar iets doet, is het voor jou een aanwijzing dat hij je bedriegt. Hoe eenzaam je je dan kunt voelen is ongelooflijk.

Ik wil je adviseren dat je hierover praat. Praat met hem erover wat het met je doet, geef aan wat je van hem nodig hebt en dat het tijd kost om hier overheen te komen. Praat ook met je omgeving, familie of vrienden. Zoek mensen op, juist met al je verdriet. Dit helpt om het een plekje te geven.

Geef hierbij ook aan of je behoefte hebt aan troost, oplossingen of steunende woorden. Een psycholoog zou je hier ook bij kunnen helpen, dit wordt vergoed vanuit de basisverzekering als je je laat doorverwijzen door je huisarts, maar kost wel je eigen risico (als je dat niet al aan andere dingen hebt uitgegeven dit jaar). Als je dit niet kunt betalen, dan is het wat lastiger. Ga dan ook langs je huisarts en leg je situatie uit, hij/zij kan je dan misschien verder helpen. Kijk ook even op de algemene pagina over relatietherapie op mijn site.

Contact met psycholoog Rotterdam

Psychologen Nederland is te bereiken op 010 307 0091 voor een vrijblijvend advies. Dus zoek jij antwoord op vragen omtrent jouw klachten of behandelmogelijkheden? Bel dan met één van onze professionals. Zij kunnen je telefonisch ondersteunen in het maken van een keuze. Een afspraak kan je direct laten inplannen, zonder wachtlijst, en kan je weer vooruit!